|
Українська медична стоматологічна академія
Ф О Р У М
|
| Попередня тема :: Наступна тема |
| Автор |
Повідомлення |
A Site Admin
|
Написане: четвер лютого 26, 2009 8:52 pm Тема повідомлення: Заходи щодо запобігання корупції і хабарництва в Академії |
|
|
[b][size=14]Заходи постійного характеру до 2010 щодо запобігання проявам корупції , хабарництва, зловживань та інших проявів з ознаками злочинів в академії[/size][/b]
Затверджено
наказ ректора від 20.05.2008р. №117
1. Продовжувати реалізацію профілактично – попереджувальних заходів по запобіганню: хабарництва; зловживань посадовим становищем; здирництва; порушень законодавства про бюджетну систему в академії.
Постійно Проректори. Декани. Зав.кафедрами.
Головний бухгалтер. Керівники підрозділів.
2. Інформувати науково-педагогічних працівників та осіб, які навчаються в академії, керівників підрозділів про нормативно-правові акти, листи, звернення, інформації органів вищого рівня та правоохоронних органів з приводу виконання актикорупційного законодавства.
Постійно
Помічник ректора.
3. З метою неприпустимості фактів хабарництва, одержання незаконних винагород, незаконних вимог оплати за навчання, удосконалювати контроль за відвідуванням занять студентами, слухачами, курсантами, за їх успішністю при проведенні навчальних занять, семестрових і державних іспитів, проходження практики.
Постійно
Декани.
4. Проводити профілактично-роз’яснювальну роботу серед викладачів, працівників академії щодо неприпустимості отримання від студентів, слухачів, курсантів інших осіб, у будь-якому вигляді, матеріальні цінності у формі подарунків, винагород, послуг за виконання чи невиконання незаконних дій з використанням посадового становища.
Постійно.
Декани. Помічник ректора. Керівники структурних підрозділів.
5. Проводити спільно з органами студентського самоврядування, студентською профспілковою організацією анонімне опитування студентів з проблем які заважають їм навчатись в академії, зокрема, існування в академії хабарництва, поборів.
Постійно
Проректор з виховної роботи та гуманітарних
питань. Декани. Студентський парламент.
6. З метою запобігання порушенням законодавства та конфліктних ситуацій з пацієнтами, здійснювати перевірки щодо надання громадянам медичної допомоги на клінічних кафедрах. При виявленні порушень вживати відповідні заходи до винних осіб.
Постійно. Проректор з лікувальної та післядипломної роботи.
7. При звітуванні проректорів, деканів, завідуючих кафедрами на Вченій раді про виконання умов контракту, про організацію роботи кафедри, про результати семестру тощо, обов’язково доповідати про результати виконання наказів ректора про антикорупційні заходи.
Постійно Вчений секретар.
8. З метою недопущення прийому на роботу викладачів, які звільнені з посад за вчинення аморального проступку або вчинення корупційних діянь, конкурсній комісії ретельно вивчати відомості щодо кандидатів на заміщення вакантних науково-педагогічних посад.
Постійно Перший проректор.
Начальник відділу кадрів
9. Продовжувати роботу "Телефону довіри? та забезпечити в навчальних корпусах та гуртожитках в зручних місцях поштові ящики ?Пошта довіри?. Щомісячно аналізувати отриману з них інформацію, доповідати ректору та вживати заходи щодо запобігання можливим злочинним проявам, хабарництву, здирництву.
Постійно Помічник ректора.
10. Здійснювати конкурсний відбір абітурієнтів відповідно до вимог чинного законодавства, забезпечивши прозорість та відкритість вступної кампанії, об’єктивний та неупереджений розгляд звернень абітурієнтів. Роз’яснювати особливості вступу, права і обов’язки абітурієнтів та діюче законодавство щодо попередження незаконних дій в період вступної кампанії.
В період роботи Відповідальний секретар приймальної комісії
11.Розглядати на Вченій раді та вчених радах факультетів питання протидії корупційним процесам в академії та результати цієї роботи.
Постійно. Вчений секретар. Декани.
12. З метою цільового та економного використання бюджетних коштів здійснювати фінансовий аналіз доходів і видатків академії, вживати заходи до усунення порушень фінансової дисципліни виявленої як внутрішнім контролем так і контролюючими органами. Інформувати трудовий колектив про фінансовий стан академії.
Кожне півріччя. Заступник ректора з економіки та планування. Головний бухгалтер.
Проректор з комерційних питань та маркетингу.
13.Забезпечувати постійний контроль за правильним веденням бухгалтерського обліку та звітності, правильністю та своєчасністю виплат стипендій, заробітної плати та першочергових платежів. Персональну відповідальність за неналежну організацію цієї роботи несе головний бухгалтер.
Постійно. Головний бухгалтер.
14.Посилити контроль за виконанням вимог чинного законодавства щодо прийому на добровільній основі благодійних внесків. Оформляти їх відповідно до бухгалтерського обліку та забезпечити систематичне інформування про їх використання. Заборонити незаконний збір коштів працівниками академії зі студентів на будь-які цілі.
Постійно
Головний бухгалтер. Декани.
Завідуючі гуртожитками.
Ректор академії, професор В.М. Ждан
Юристконсульт Панасенко В.С. |
|
| Догори |
|
 |
tetyana
|
Написане: субота січня 16, 2010 12:50 am Тема повідомлення: хабар1 |
|
|
коли я нав4алася в медакадем11 мен1 довелося платити хабаря 5 рок1в назад.
я вивчила предмет 1 п1шла здавати екзамен, але екзаменатор сказав шо "мое 1м'я не в списках". В1ддав мен1 назад зал1кову книшку 1 сказав коли приходити шоб заплатити хабаря 1 поставити оц1нку. Я важаю це не справедливо 1 я б хот1ла оформити оф1ц1йну скаргу зараз.
В той час я не могла. Вс1 говорили шо "у нъого велика криша". Хто знав шо станется якшо почнеш жал1ися.
Коли я здавала екзамен чей екзаменатор заставив заплатити кошного студента кому не повезло 1 попали до нъого.
Б1лше того багатъом студентам як1 правилъно в1дпов1дали на питання в1н говорив шо це не правилъно. Моя думка шо цей викладач не т1лки хотив збагатитися але також був не зац1кавлений в тому шо студенти шосъ знали.
Зараз я думаю про це 1 сам1й майже не в1рится.
tetyana_morgan@yahoo.com |
|
| Догори |
|
 |
elsmir1973
|
Написане: неділя травня 30, 2010 7:54 am Тема повідомлення: |
|
|
| Я тоже так думаю. |
|
| Догори |
|
 |
kristiskis
|
Написане: п'ятниця червня 04, 2010 10:01 am Тема повідомлення: Заходи щодо запобігання корупції і хабарництва в Академії |
|
|
Здравствуйте Хотелось бы услышать мнение опытных юристов по поводу Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення»
1 січня цього року мав запрацювати новий закон — про запобігання і протидію корупції в Україні. Відповідно до закону, до категорії осіб, з якими вестиметься боротьба за відсутність у їхніх діях «неправомірної вигоди», включено не лише державних службовців.
Зокрема, статтею 2 закону передбачено, що суб’єктами відповідальності за корупційні правопорушення стають самозайняті особи тобто аудитори, нотаріуси, експерти, оцінювачі, арбітражні управляючі, незалежні посередники або члени трудового арбітражу, третейські судді, а також фізособи-підприємці. Крім того, до цієї категорії потрапили особи, «які постійно або тимчасово займають посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядницьких або адміністративно-господарських обов’язків».
Хотілось би знати після набрання данного нормативного акту юридичної сили фізичні особи підприємці зможуть займати будь-які посади на приватному підприємстві, чи якщо я ФЛП то маю займатися тільки підприємницькою діяльністю і займатися іншою оплачуваною роботою крім вікладацької не маю права? |
|
| Догори |
|
 |
Likaantidoq
|
Написане: субота липня 31, 2010 10:06 pm Тема повідомлення: Заходи щодо запобігання корупції і хабарництва в Академії |
|
|
| Не нужно пробовать все подряд |
|
| Догори |
|
 |
sinosells
|
Написане: середа серпня 04, 2010 9:32 am Тема повідомлення: |
|
|
| Well, this forum is really very good, support, hope to have more exchanges |
|
| Догори |
|
 |
sweetvkgirl
|
Написане: п'ятниця вересня 03, 2010 3:07 pm Тема повідомлення: Заходи щодо запобігання корупції і хабарництва в Академії |
|
|
| Налагодження партнерських відносин між органами ДПС і платниками податків, зміцнення довіри і взаєморозуміння між ними значною мірою залежатимуть від правомірності дій податківців при здійсненні перевірок, розясненні податкового законодавства і обєктивності при розгляді скарг. |
|
| Догори |
|
 |
sweetvkgirl
|
Написане: субота вересня 04, 2010 1:10 am Тема повідомлення: Заходи щодо запобігання корупції і хабарництва в Академії |
|
|
| Налагодження партнерських відносин між органами ДПС і платниками податків, зміцнення довіри і взаєморозуміння між ними значною мірою залежатимуть від правомірності дій податківців при здійсненні перевірок, розясненні податкового законодавства і обєктивності при розгляді скарг. |
|
| Догори |
|
 |
|
|
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете голосувати у цьому форумі
|
|